19 Temmuz 2019 Cuma

SURUÇ VE SESSİZLİK 

33 kişinin hayatını kaybettiği, 100’ü aşkın kişinin ise yaralandığı Suruç Katliamı’nın yıl dönümünde Suruç İçin Adalet Platformu bir mesaj yayımladı. “Eksik bir şey var: Adalet” başlığı taşıyan mesajda katliama dair süren yargılamaya dikkat çekildi. Mesajda, "Suruç'ta ve tüm katliamlarda adalet sağlanana kadar, en küçük sorumluluğu dahi olan kim varsa yargılanana kadar katillerin peşini bırakmayacağız. Tüm yasaklamalar ve engellemelere rağmen Suruç'ta ve tüm katliamlarda yitirdiklerimizi unutmayacak, unutturmayacağız" ifadeleri kullanıldı.
 
Katliamın üzerini örtmeye çalışanların, aynı zamanda mağdurlarını da susturarak Suruç’u unutturmak istediklerini vurgulayan Platformun açıklamasında, şunlar kaydedildi:
 
"‘Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz’ diyerek Kobanê'ye giderken katledilen 33 düş yolcusunun aramızdan ayrılışının üzerinden dört yıl geçti. Her anı, her saniyesi, gidenlerimizin hesabını sormak için adalet mücadelesini yükseltme iradesiyle geçen dört yıl... 
 
Bugün Kobanê'de, Kuzey Suriye'de karanlık IŞİD çeteleri tarih sahnesinden silindi. Düş yolcularının inşa için çıktıkları topraklarda halklar bugün daha umutlu, geleceğinden daha emin. Tesellimiz de büyük. 
 
Ama bir yanımız eksik: Adalet! 


ZULME VE ACILARA SESSİZ KALMAYIN...


18 Temmuz 2019 Perşembe

BABAM

BABAM