10 Temmuz 2024 Çarşamba

 Değerli Arsa Malikleri,


Yönetim Kurulu olarak görev ve sorumluluğumuz olmadığı halde Yeni Yerleşim alanı için bugüne kadar elimizden geldiğince dilimiz döndüğünce birçok işler yaptık.


Tapuların tahsisi, Elektrik, Temiz Su, Yol stabilize işleri ve Alt Yapının Devlet tarafından tahsisi için Vali, Kaymakam,Belediye ve tüm idari makamlara gidilip, görüşmeler yapılıp, bir çok bağlantılar kurularak her şeyi yaptık.


2023 yılında Köylülerimizin desteği ve tüm İmranlı’nın, Sivas'ın çoğu köyünün imrenerek söz ettiği ve Türkiye’de belki bir ilk olan köyümüzün tüm ortak alanlarına 600 Adet 7 çeşit meyve ağacının alınması, dikilmesi, damlama sulama hatlarının çekilmesi ve tel örgü ile çit çevirme işini biterek hepinizin bilgisi ile muhtara teslim ettik.


Yine 2023 yılında 10KW gücünde Güneş Enerji sistemini kurup devre alarak muhtara teslim ettik. 


Yönetim Kurulu olarak geçmiş dönemlerde de sizlere iletmek istemedik ama Muhtarımız ile iş yapma ve yapılan işleri takip etme durumlarında maalesef mutabık kalamadık ve birçok sorunlar yaşadık.


*Şu an köyümüzde Yönetim Kurulu Başkanın evlere giden suları kestirdiğini ve sadece suları ağaçlara verin talimatının verildiğini, susuzluğun sorunun dikilen ağaçlardan kaynaklandığı yolunda telefonlar almaktayız. 

Biz kesinlikle böyle bir talimat asla vermedik asla  vermeyiz.*


En önemli ve bizi yaralayan konu ise bizzat Muhtarın ağzından Yön.Kurulu Üyemiz Sn Dursun Yiğit'e hesaplar hakkında soru sorulduğu ancak Dursun YİĞİT’in Yön.Kurulu olarak karar aldığımızı ve bu bilgileri hiç kimse ile paylaşmayacağı cevabı verdiğidir. Yani muhtar bizzati bizi yolsuzluk ile suçlamıştır. Ve bu söylem köylünün ağzına sakız olmuştur.


*Durum tamamen yalan ve İftiradır. 

İşin gerçeği ise şöyledir ve bu şahitlerle ispatlıdır* 


Ağaç alımları için köye gittiğimizde kendisiyle birgün önceden konuşup  ertesi gün saat 09:00'da İmranlı’da Ayhan Öztürk’ün dükkanında buluşalım dememize rağmen kendisi saat 11:00'de gelmiş ve bizi 2 saat bekletmiştir.


Buluşma nedenimiz Ağaçların nereden alınacağı, nerelere dikileceği, Sulama sisteminin nasıl olacağı ve bunları en ucuz nasıl temin edeceğimiz konularıydı. 2 saat sonra gelen Muhtar " ben bu para işlerine karışmam, beni bekleyenler var kahvede Okey oynayacağım" demesine karşılık Süleyman YILMAZ cevaben " 2 saattir seni bekliyoruz, biz on gün buradayız bu işler yapılsın bitsin ki ona göre ödeme yapalım böyle şey mi olur, sen Muhtarsın sorumluluk senin değil mi "  dememize rağmen beni bekliyorlar deyip çekip gitmiştir.


Yani köye her ne iş, her ne güzel bir yatırım yaparsanız yapın ki ( yeni yaptırdığımız köy konağımızın 31 Mart 2024 seçim gününden bugüne gelmiş hali buna en basit örnektir.) her türlü başlattığımız işler yürümüyor, takip edilmiyor, sorunlardan habersiz, çözüm için hiçbirşey yapılmıyor ve sonuç alamadığımız gibi iftiralara maruz kalıyoruz.


Herkesin hem fikir olduğu: her muhtar köyünün 1.derece mülki amiri olarak köyünün yolundan, suyundan, elektriğinden, köylüden gelecek istek ve önerilerden sorumludur, çözümü sağlayacak olan en yetkili kişidir


Bunu da köyde olarak, köylüyle bir olarak, sorunları herkese danışarak, anında bizlere haberdar ederek ortak çalışarak çözecektir. Biz karşılık beklemeden uzun süre sorunları kendimiz çözerek halletmeye çalıştık ama son yaşananlar artık çok farklı boyutlara gelmiştir.




Değerli Arsa Malikleri 


Yönetim Kurulu olarak bizler görev süre sonu olan 2025 Yılı Mart ayına kadar son kez Dernek Yönetim Kurulu  görevimize devam edeceğiz. Bizler görevlerimizi neler olduğunu, Dernekler Masasının bize verdiği sorumlulukları biliyoruz ve tüm köy derneklerinin köyleri için yaptıklarından daha daha fazla neler yaptığımızı da bilincindeyiz.


Ancak gördüğümüz lüzum üzerine bu saatten sonra teslim ettiğimiz ağaçların bakım işleri, iki adet Parsel Satışının kura ile satılması ve Yeni Yerleşim Yerinin Alt Yapı ve Kanalizasyon  yapım işinden çekiliyoruz, zaten görev tanımımız olmayan tüm bu işlerle ilgilenmeyeceğiz


Sizlerden ricamız 10 gün içerisinde bir heyet kurulması ve sizlerin Yönetim Kurulumuzdan 4 kişi üzerinde bulanan para ve hesapların devralınmasıdır


*Bu işlemin sizler tarafından yapılmaması halinde yeni ve eski gelen tüm paralar gönderenlerin hesaplarına iade edilecektir.

Buraya daha fazla olayları yazmak istemedik ama bizler başından beri her attığımız adımı açık açık sizlerle paylaştığımız için bunları da bilmenize ortak karar verdik*


Lütfen paraların sahibi olarak gereğini bir an önce yapın.


Saygılarımızla,


Toklucak  Köyü Derneği 

Yönetim Kurulu


Hiç yorum yok: